Найпоширеніші запитання які виникають під час поїздки на роботу закордон !

1)Які документи потрібні для того що б працювати в Польщі?!
– Закордонний паспорт або паспорт біометричного зразка
– Запрошення від роботодавця
– Віза
– медичне страхування.
2)Чи є запрошення платним документом?!
– Якщо раніше заява про намір доручити працю іноземцю була безкоштовною, то тепер, аби її зареєструвати, роботодавцю доведеться заплатити 30 злотих а також згідно нових правил реєстрації які є дійсними з 01 січня 2018 р. Процедура отримання даного документа стала більш контрольована, та складніша.
3)Які документи потрібно для легальної праці у Польщі?!
– Дозвіл на роботу, який видається для роботи у всіх сферах діяльності, окрім сезонної роботи.
– Дозвіл на сезонну роботу. Це нововведення прийнятого закону, який є дійсним від 1 січня 2018 року. Даний документ видається для роботи у галузях, які визначені як сезонні на максимальний термін 9 місяців протягом календарного року .
4)По яких видах договорів влаштовують на роботу до Польщі?!
– Umowa o prace (умова о праці)
– Umowa zlecenie (умова злеценіє)
5)Які є типи робочих віз
– Робоча віза С05 (шенген) – дає право легально працювати в Польщі протягом 3 місяців впродовж півроку;
– Робоча віза D05 (польська національна) – дає право легально працювати в Польщі протягом 6 місяців впродовж року на всіх видах робіт, окрім сезонних;
– Робоча віза D05а (польська національна) – дає право легально працювати в Польщі протягом 9 місяців впродовж року, однак лише на роботах, які визнані польським законодавством як сезонні;
– Робоча віза D06 (польська національна) – дає право легально працювати в Польщі довше, ніж 6 місяців впродовж року на всіх видах робіт, окрім сезонних.
6)Чи можна працювати по студентській візі?!
– По студентській візі мають право працювати не більше ніж 120 год. в місяць, це 4 год. в день.

7)Які документи потрібно для безвізової поїздки на працю до Польщі?!
– Біометричний паспорт не менше ніж 3 місяці перебування.
– Медичний поліс
– Запрошення від роботодавця або лист підтвердження про працю.
– доказ платоспроможності — готівкова валюта (в розрахунку 45-50 доларів на добу).
8)Відпрацювавши 180 днів по піврічній візі, чи можливо виїхати на працю по безвізу і навпаки ?!
– Після того як у вас закінчилась піврічна віза , а біометрія не використана , ви, УВАГА , можете перебувати по безвізу, але роботодавець вас не може офіційно працевлаштувати, тому що, ви використали 180 можливих днів на освядченні . Згідно з польським Трудовим Кодексом можна працювати 180 дні на протязі 360 днів.
– Коридори перекриваються воєвудським запрошення. І тут важливо пам’ятати, що працювати по воэвудському запрошені можна тільки у того роботодавця, який його видав . Якщо Ви захочете змінити роботодавця на іншого, то у вас залишається той самий коридор, і зробити це ви зможите через пів року після закінчення вашої піврічної візи , тому що інший роботодавець може працевлаштувати вас тільки переробляючи воєвудське освядчення на 180 дні! І тут знову перешкодою стає ваш коридор !
– Сезонне запрошення перекриває коридор після піврічної візи тільки на перебування і працевлаштування на сезонних роботах ! Працювати на інших заводах, фабриках, не сезонних роботах ви НЕ ЗМОЖЕТЕ, тому що роботодавець сезонне освядчення переробляє тільки на робоче піврічне!
– Новий паспорт не перекриває коридорів у жодному випадку!!! У Польщі освядчення видають на особу ( Прізвище, ім’я, рік народження). В реєстрі освядчень є вся ваша історія по працевлаштуванню, відносно якої рахуються ваші дні перебування і легального працевлаштування!

Залишити відповідь